صَبرٌ عِندَ المُصیبَةِ،..
سوره بقره آیه ۱۵۳ :
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ
اى کسانى که ایمان آورده اید! مدد جویید به صبر کردن در مصائب و خواندن نماز در اوقات آن (بعضى از مفسرین گفته اند: مراد از «صبر»، روزه است که در آن صبر بر گرسنگى و تشنگى است). البته خدا با صبرکنندگان است
سوره هود آیه ۱۱ :
إِلَّا الَّذِینَ صَبرَُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ أُوْلَئکَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ کَبِیر
مگر آن کسانى که صبر کردند در بلاها و عمل کردند نیکیها را، آن گروه از براى ایشان آمرزش و مژده بزرگ است
امام صادق علیه السلام فرمود:
روزى خداوند به حضرت داوود علیه السلام وحى کرد: خلاده دختر اوس را نوید بهشت ده و به آگاهى او برسان که همسر (همنشین) تو در بهشت خواهد بود.
داوود علیه السلام به این دستور عمل کرد و به خانۀ خلاده رفت و پیام را به او رسانید ...
خلاده گفت: سوگند به خدا من چیزى در خود نمی بینم که چنین لیاقتى یافته باشم و همنشین تو در بهشت شوم.
داوود فرمود: از امور باطنى خود اندکى با من صحبت کن تا بدانم چگونه است؟
خلاده گفت: «همیشه به هر دردى که مبتلا شدم و هر گزند و نیاز و گرسنگی اى که به من رسید ، در برابرش صبر کردم و از خداوند نخواستم آن را از من بر طرف سازد ، تا آن که او خود ، آن را از من دور کرد و عافیت و گشایش داد و به جاى آن ، چیزى از خدا نخواستم و او را بر آن شکر و سپاس گفتم.»
داوود علیه السلام راز مطلب را دریافت و به او فرمود: فبِهذا بَلَغتِ ما بَلَغتِ؛ تو به خاطر همین خصلتها به آن مقام رسیده اى.
امام صادق علیه السلام پس از نقل این ماجرا فرمود: وَ هذا دِینُ اللهِ الَّذِى ارتَضاهُ للصَّالِحینَ؛ و این همان دین خدا است که آن را براى بندگان صالح خود پسندیده است.
بحارالانوار، ج 14،ص 39
رسول اکرم صلى الله علیه و آله :
ثَلَاثٌ مَنْ کُنَّ فِیهِ جَمَعَ اللَّهُ لَهُ خَیْرَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ الرِّضَا بِالْقَضَاءِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْبَلَاءِ وَ الدُّعَاءُ عِنْدَ الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ.
کسى که سه خصلت در او باشد خداوند خیر دنیا و آخرت را براى او فراهم مى کند: خشنودى به مقدّرات، صبر در بلا و دعا در سختى و راحتى .
بحارالأنوار(ط-بیروت) ج68، ص156، ح71